Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Taco met pittige kipsalade en avocado

Taco met pittige kipsalade en avocado

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Deze taco's met pittige kipsalade en avocado vormen een snelle en superlekkere avondmaaltijd. De kip is net wat specialer doordat 'ie gekruid is met chiliolie en de avocado is een fijne tegenhanger van de pit.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Deze taco's met pittige kipsalade en avocado vormen een snelle en superlekkere avondmaaltijd. De kip is net wat specialer doordat 'ie gekruid is met chiliolie en de avocado is een fijne tegenhanger van de pit.
Tip
Dit is een heerlijke manier om restjes koude kip te verwerken.

Bereiding

  1. Maak eerst de kipsalade. Snijd de lente-uitjes fijn en pers de knoflook. Hak de verse munt en koriander fijn.

  2. Meng in een kommetje de sesampasta, chiliolie, sojasaus, rijstazijn of het citroensap, de suiker, knoflook, lente-ui, fijngehakte koriander en munt en sesamzaadjes.

  3. Bak de kipfilet gaar in de olijfolie en trek uiteen met twee vorken. Vermeng de kip onder de dressing.

  4. Snijd de avocado in schijfjes en besprenkel meteen met citroensap.

  5. Warm de taco’s op in een pan in de magnetron. Leg de slablaadjes op de taco’s, verdeel er de kipsalade over en de avocadoschijfjes.

  6. Werk af met nigellazaadjes.

Tip: dit is een heerlijke manier om restjes koude kip te verwerken.

Wat vind jij van dit recept?

3.1 / 5.0 (10 stemmen)
Uit het boek

Taco’s & Tortilla’s

€ 19,99
Cover voor Taco’s & Tortilla’s
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!