Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
wortelfrietjes met parmezaan en peterselie

Wortelfrietjes met parmezaan en peterselie

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Wortelfrietjes? Ja, dankzij de specerijen en de srirachamayonaise geeft dit bijgerecht een lekker frietgevoel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Voor de srirachamayonaise

Benodigdheden

  • bakpapier

Lees verder na de advertentie

Wortelfrietjes? Ja, dankzij de specerijen en de srirachamayonaise geeft dit bijgerecht een lekker frietgevoel.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C /hetelucht: 200°C). Halveer de winterpeen in de breedte en snijd hem vervolgens in frieten van ca. 1-2 cm dik. Doe de wortels in een kom en meng met de olijfolie, het knoflookpoeder, het komijnzaad,het paprikapoeder en zout en peper. Voeg 50 g Parmezaanse kaas toe en schud de wortels door elkaar zodat ze rondom goed bedekt zijn met de kruiden en de kaas. Leg de wortels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven. Zet de oven op de grillstand en verhoogde oventemperatuur met 20°C. Bak de frieten nog5-10 minuten tot ze bruin beginnen te kleuren.

  2. Meng ondertussen voor de srirachamayonaise de mayonaise en de sriracha tot een gladde saus.Voeg eventueel wat paprikapoeder toe. Serveer de wortelfrietjes op een grote schaal en serveer de mayonaise er in een bakje bij. Bestrooi de friet met de peterselie en wat extra Parmezaanse kaas.

Receptuur, foodstyling en fotografie: Maura (yellowlemontreeblog.com)

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (35 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!