
Zuurkoolschotel met gehakt
Eenvoudig
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Een zuurkoolschotel met gehakt, wie kent het niet? Deze klassieker staat bij heel wat huishoudens elke winter weleens op tafel en wij begrijpen maar al te goed waarom. Jij toch ook?
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar in water met wat zout.
Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit 1 el olie en bak er het gehakt in ca. 10 minuten rul in. Voeg de knoflook en de helft van de ui toe en bak nog ca. 2 minuten.
Hak de zongedroogde tomaatjes fijn. Meng de tomaatjes en de ketchup door het gehakt en breng op smaak met zout en peper.
Fruit de overige ui in 1 el boter. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in parten. Fruit de appel kort met de ui mee.
Voeg de zuurkool en de witte wijn toe en plaats een deksel op de pan. Stoof de zuurkool ca. 30 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de aardappels af en laat ze droog stomen. Pureer de aardappels en roer er 1 el boter, de mosterd en de melk doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Vet een ruime ovenschaal in.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Verdeel het gehakt over de bodem van de ovenschaal en schep er de zuurkool op.
Verdeel de aardappelpuree eroverheen en strijk hem glad. Bestrooi met het paneermeel en bak het geheel ca. 30 minuten in de oven.









