Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
recepten met Hummus met speltplatbrood

Hummus met speltplatbrood

In samenwerking met Smaakt
  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de hummus

Uit je voorraadkast de lekkerste biologische recepten op tafel toveren? Dat doe je met Smaakt.

Bereiding

  1. 1. Meng in een kom de speltbloem met de suiker en de gist. Voeg 1 el olijfolie, 1 tl zout en 90 ml lauw water toe. Kneed het geheel in 10-15 minuten tot een soepel deeg dat niet meer plakkerig is. Vet een kom in met 1 tl olijfolie en leg het deeg erin. Laat afgedekt ca. 1 uur rijzen op een warme plek.

  2. 2. Maal voor de hummus alle ingrediënten met een snufje zout in een keukenmachine zo fijn mogelijk. Voeg al malend ca. 50 ml ijskoud water toe zodat het mengsel superglad wordt. Laat de machine nog 4 minuten draaien. Schep de hummus in een kommetje en zet opzij.

  3. 3. Verhit een pizzasteen op de barbecue of gebruik een barbecuepan met gaatjes. Je kunt eventueel ook een koekenpan gebruiken. Vet je werkblad in met 1 tl olijfolie en leg het deeg erop. Verdeel het deeg in tweeën en kneed beide stukken kort door. Laat ca. 2 minuten rusten. Bedruip het deeg met 1 el olijfolie en druk het met je vingertoppen uit tot twee ovale schijven van ca. 0,5 cm dik. Je kunt hiervoor ook een deegroller gebruiken.

  4. 4. Leg 1 lap deeg voorzichtig op de pizzasteen of in de pan en bak ca. 3 minuten tot de onderkant mooi goudbruin is gekleurd. Keer het brood om en bak nog 2-3 minuten verder. Herhaal met de tweede lap deeg.

  5. 5. Smelt ondertussen de boter in een pannetje. Meng de rozemarijn met wat zeezout door de gesmolten boter. Bestrijk het brood zolang het warm is met de boter.

  6. 6. Bedruppel de hummus met 1 el olijfolie en bestrooi met de za’atar. Serveer het brood met de hummus en wat rauwkost om mee te dippen.

Per portie: 643 kcal | 49 g koolhydraten | 22 g eiwit | 40 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)