Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Spinaziepasta recept

Spinaziepasta met salieboter en parmezaan

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Met dit recept maak je zelf de lekkerste verse pasta, mét ook nog eens flink wat spinazie. Verder heb je alleen maar wat boter, salie en parmezaan nodig. Zo tover je met alle gemak een heerlijke en ook gezonde maaltijd op tafel!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Met dit recept maak je zelf de lekkerste verse pasta, mét ook nog eens flink wat spinazie. Verder heb je alleen maar wat boter, salie en parmezaan nodig. Zo tover je met alle gemak een heerlijke en ook gezonde maaltijd op tafel!

Bereiding

  1. Doe de spinazie in een vergiet en schenk er kokend water overheen zodat de spinazie gaat slinken. Laat de spinazie afkoelen en knijp dan met je handen zoveel mogelijk water eruit.

  2. Maal de spinazie met de eieren in een keukenmachine glad. Voeg 200 g bloem en een snufje zout toe en maal kort verder tot een samenhangend deeg. Bestuif je werkblad met bloem en leg het deeg erop. Kneed het deeg ca. 10 minuten met je handen tot het mooi zacht en elastisch is. Doe het deeg in een kom, dek af met een schone theedoek en laat ca. 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

  3. Bestrooi je werkblad opnieuw met een beetje bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een plak van ca. 2 mm dik. Het deeg hoort een beetje te ‘wiebelen’ als je er zachtjes op blaast. Snijd het deeg met een pizzasnijder of scherp mes in driehoekjes.

  4. Breng een pan met ruim water met zout aan de kook. Laat de pasta voorzichtig met een schuimspaan in het water glijden en kook hem in ca. 3 minuten beetgaar.

  5. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan op middelhoog vuur tot het gaat schuimen. Laat de boter zachtjes doorkoken tot hij bruin kleurt en nootachtig begint te ruiken. Voeg de salieblaadjes toe aan de boter en bak 2-3 minuten. Schep de salieblaadjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat de pan op het vuur staan.

  6. 6. Schep de pasta met een schuimspaan uit de pan en voeg toe aan de pan met de boter. Schep de pasta om zodat hij goed bedekt is met de boter. Verdeel de pasta over borden en garneer met de krokante salie en de parmezaan.

Per portie: 364 kcal | 39 g koolhydraten | 9 g eiwit | 19 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe en Adam Bush Fotografie: Vinny Whiteman Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Myles Williamson

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!