
Oreo-Baileys-taart
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
ca. 12 uur wachttijdca. 12 u. wachttijd
Wat een gouden combinatie: Oreo & Baileys! Dit is een huwelijk voor in de archieven, zeker als ze samenkomen in deze onweerstaanbare taart. Wie een stukje neemt, is er zeker van later nog meer te willen.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Vet een springvorm (23 cm Ć) lichtjes in met olie. Bekleed de vorm met vershoudfolie (de olie zorgt ervoor dat het folie tegen de vorm plakt).
Klop de slagroom met de Baileys, het vanille-extract en de poedersuiker lobbig. Klop de mascarpone tot een gladde massa. Voeg de slagroom toe aan de mascarpone en klop samen lobbig.
Leg een laag koekjes op de bodem van de vorm. Bestrijk met een dun laagje room. Herhaal en zorg ervoor dat de koekjes niet precies boven elkaar komen te liggen. Ga door tot de 4 pakken Oreoās op zijn en eindig met een laag room. Zet de taart een nacht in de koelkast.
Maak voor het serveren de springvorm los en verwijder het vershoudfolie. Bestrooi de taart met verkruimelde Oreoās en snijd aan.









