Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Appel-brioche pudding

Appel-brioche pudding

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Verhit de muscovadosuiker en de boter samen in een pan. Voeg de appel toe en bak ze tot ze net zacht worden. Neem van het vuur.

  2. 2. Klop de room en de melk los met de eieren en roer er het vanillemerg doorheen. Leg een laag appel in een ovenschaal en vervolgens een laag brioche. Leg er nog een laag appel en brioche op. Eindig met wat stukjes appel (bewaar de overgebleven karamel in de pan). Giet het melkmengsel over de brioche en appel. Laat het geheel weken en druk af en toe de brioche naar beneden.

  3. 3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 120°C / hetelucht: 100°C). Bak de pudding 1 uur in de oven tot de custard gestold is en de randjes goudbruin zijn.

  4. 4. Verwarm de overgebleven karamel met de calvados. Druip de karamel over de pudding. Zet eventueel kort onder een hete grill voor een krokante korst.

*Je kunt in dit recept de calvados ook weglaten.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto's: Stuart Ovenden Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Sarah Cook

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!