Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
risotto met tomaten en paprika

Tomaten-paprikarisotto uit Piëmont

In samenwerking met Mutti
  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Als er één recept echt typisch is voor de stevige keuken van Noord-Italië, dan is het wel de risotto. Deze versie uit Piëmont met tomaat en paprika is extra romig.

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Laat de tomaten aan de takjes zitten en wrijf ze in met 1 el olijfolie. Leg de tomaten in een ovenschaal en rooster 10-15 minuten in de oven tot ze zacht beginnen te worden. Haal uit de oven en houd apart.

  2. 2. Verhit 2 el olijfolie in een hoge pan met dikke bodem en fruit er de sjalot glazig in. Voeg de tomatenpuree, de paprika en de suiker toe en bak al roerend ca. 2 minuten mee. Voeg de knoflook toe en bak ca. 1 minuut verder. Voeg de rijst toe en bak nog ca. 2 minuten tot de rijstkorrels glazig zijn.

  3. 3. Giet de helft van de hete bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat op laag vuur ca. 10 minuten zachtjes koken tot de bouillon opgenomen is. Roer regelmatig stevig door. Giet de resterende bouillon erbij en kook het geheel onder af en toe roeren 10-15 minuten verder tot de rijst beetgaar is.

  4. 4. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan. Schaaf ca. 20 g parmezaan grof voor de garnering en rasp de rest fijn. Roer de mascarpone en de geraspte parmezaan door de risotto om hem lekker smeuïg te maken. Verdeel de risotto over borden en bestrooi met versgemalen zwarte peper. Garneer met de pijnboompitten, het basilicum en de geschaafde parmezaan. Leg er een takje geroosterde tomaten naast.

Per portie: 789 kcal | 92 g koolhydraten | 27 g eiwit | 34 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)