Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Spaghetti met geroosterde-tomatensaus

Spaghetti met geroosterde-tomatensaus

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Doe de tomaten in een grote ovenschaal met de knoflookteentjes, de olijfolie, de gemalen peper en een flinke snuf zout. Rooster de tomaten 1 uur – 1 uur en 15 minuten in de oven tot ze heel zacht en kleverig zijn. Schep de tomaten in een hittebestendige kom. Knijp de knoflook uit de schil en doe hem bij de tomaten. Pureer alles met een staafmixer tot een saus. Houd de saus warm.

  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met een snuf zout. Giet de spaghetti af en meng ze met een serveertang door de saus. Verdeel de spaghetti over diepe borden en garneer met de basilicumblaadjes.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Styling: Morag Farquhar Foto’s & foodstyling: Stuart Ovenden

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!