Spaghetti met geroosterde-tomatensaus
Eenvoudig
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Doe de tomaten in een grote ovenschaal met de knoflookteentjes, de olijfolie, de gemalen peper en een flinke snuf zout. Rooster de tomaten 1 uur – 1 uur en 15 minuten in de oven tot ze heel zacht en kleverig zijn. Schep de tomaten in een hittebestendige kom. Knijp de knoflook uit de schil en doe hem bij de tomaten. Pureer alles met een staafmixer tot een saus. Houd de saus warm.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met een snuf zout. Giet de spaghetti af en meng ze met een serveertang door de saus. Verdeel de spaghetti over diepe borden en garneer met de basilicumblaadjes.