Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Gehaktballetjes met tamarinde en papajasalsa

Gehaktballetjes met tamarinde en papajasalsa

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de papajasalsa

Voor de tamarindesaus

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Doe het gehakt, de lente-ui, het citroengras, de gember, het eiwit, de tamarindepasta, de maizena en een flinke snuf zout en peper in een kom en kneed met je handen alles goed door elkaar. Draai ca. 20 balletjes van het gehaktmengsel. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak er de balletjes in ca. 12 minuten rondom goudbruin en gaar in.

  2. Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de ingrediënten voor de salsa door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Klop de ingrediënten voor de saus met 1 el water glad. Serveer de noedels met de balletjes, de salsa en de saus.

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Janine Ratcliffe  Foto’s: Mike English  Styling: Luis Peral Foodstyling: Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!