Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Italiaanse spruitjessalade

Italiaanse spruitjessalade

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak de spruitjes in een keukenmachine of met een groot mes in zeer dunne reepjes. Doe de spruitjes in een kom met ijskoud water en wat zout en laat staan tot gebruik.

  2. Bak de pancetta in een hete, droge koekenpan goudbruin en krokant. Klop de olie, de azijn, de mosterd en wat zout en peper door elkaar. Meng de rode ui met de dressing en laat 10 minuten staan.

  3. Giet de spruitjes af en laat goed uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek. Meng de spruitjes met de ui en de dressing. Voeg de walnoten, de grana padano en de pancetta in stukjes toe en schep alles nogmaals goed om. Verdeel de salade over 4 borden of een grote schaal en serveer.

Per portie: 215 kcal | 4 g koolhydraten | 6 g eiwit | 18 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe & Adam Bush Foto’s: Kris Kirkham Styling: Davina Perkins Foodstyling: Amy Stephenso

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!