Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Hartige witlofflappen met sinaasappelsalsa

Hartige witlofflappen met sinaasappelsalsa

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Voor de sinaasappelsalsa

Annelies: “Flappen hoeven niet altijd zoet te zijn! Probeer deze hartige witlofflappen eens en serveer ze bij het aperitief of als onderdeel van een hapjesbuffet.”

Bereiding

  1. Smelt een klontje boter in een pan met dikke bodem en laat bruinen. Voeg het witlof toe en bak even aan tot licht gekleurd. Zet het vuur lager, bestrooi het witlof met zout, peper en nootmuskaat en laat in 20-25 minuten licht karamelliseren. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Snijd de vellen filodeeg elk in 5 lange repen van ca. 10 cm breed. Smelt 30 g boter en kwast het deeg ermee in. Schep rechts onderaan een reep filodeeg een theelepel witlof. Leg daarop een plakje brie en strooi er wat walnoten over. Vouw de onderste rechterhoek van het deeg over de vulling heen naar de andere kant van het deeg tot een driehoek. Blijf de driehoek vouwen tot het einde van de deegreep. Herhaal met de andere repen.

  3. Leg de witlofflappen op een met bakpapier beklede bakplaat en kwast de bovenzij de in met de rest van de boter. Zeef er de poedersuiker over en strooi er het sesamzaad op. Bak in ca. 15 minuten goudbruin in de oven.

  4. Snijd intussen voor de sinaasappelsalsa de boven- en onderzijde van de sinaasappel en snijd met een scherp mesje ook de schil en het witte gedeelte eraf. Snijd nu de partjes tussen het vlies uit. Snijd de partjes in kleine stukjes en pers het vlies uit. Snijd de appel doormidden, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Meng de appel, de sinaasappel, de granaatappelpitjes, het korianderpoeder, de appelazijn en de honing door elkaar in een kom. Serveer de witlofflappen met de sinaasappelsalsa.

Per portie: 131 kcal | 9 g koolhydraten | 4 g eiwit | 8 g vet

Receptuur en foto’s: Annelies Vermeir van eenlepeltjelekkers.be

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)