Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Restaurant Soirée

NIEUW: Restaurant Soirée in Velp

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Soms kom je van die verborgen parels tegen waarvan je eigenlijk niet snapt dat je er nooit eerder bent geweest, ook al zijn ze relatief nieuw. Zo ontdekte Bas onlangs Restaurant Soirée in Velp, dat gehuisvest is in een oude Fiat-garage. Hij vertelt je graag waarom je hier eens langs zou moeten gaan.

Restaurant Soirée

Ooit gebouwd als onderkomen voor een barones, daarna werd het een boekhandel, tussendoor ook nog een museum en uiteindelijk een ruige garage. Maar het historisch pand aan de Hoofdstraat in Velp (bij Arnhem) heeft eindelijk haar eindbestemming gevonden: Restaurant Soirée opende in januari 2023 haar deuren. Volledig ondergedompeld in een stijl zoals de roaring twenties, die je niet alleen terugziet in het interieur, maar ook op de kaart. Over elk detail is dan ook uitvoerig nagedacht.

Dat blijkt wel uit de namen die zich hebben verbonden aan Restaurant Soirée, want achter dit zinderende horecaconcept zitten namelijk mensen met veel ervaring: doorgewinterde horecaondernemer Herman Hell en ervaren zakenman Eric Steenbergen. Zij hebben de handen ineengeslagen met de talentvolle patron cuisinier Tom Pfeijffer en maître Maxime Oldenboom. Het resultaat van deze vruchtbare samenwerking komt nu samen in het flamboyante restaurant.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Franse invloeden

Bij Restaurant Soirée vind je een kaart met diverse gerechten, maar vrijwel allemaal met sterke Franse invloeden. Het indrukwekkende menu ademt de feestelijke jaren ’20 uit het bruisende Parijs, passend bij het prachtige interieur. Afgestudeerd aan de prestigieuze Cas Spijkers Academie én met een bak aan ervaring, weet patron cuisinier Tom Pfeijffer de traditionele klassiekers dan ook opnieuw uit te vinden. Zo krijgen klassieke gerechten als ganzenlever een spannende twist door de toevoeging van een gel van lychee, maar ook dadelcake.

Ondanks het luxueuze voorkomen wil het restaurant graag toegankelijk zijn voor iedereen. Op het menu vind je dan ook opties voor allerlei momenten; van een snelle lunch tot aan een uitgebreid diner of een gezellige borrel. Maxime Oldenboom vertelt: “Het belangrijkste is dat iedereen die hier binnenstapt geniet, we willen er dan ook voor iedereen zijn. We leggen je in de watten vanaf het moment dat je binnenkomt en zorgen ervoor dat iedere gast met een fijn gevoel het restaurant verlaat.”

Soiree

Foto: Dylan de Waard

Het beste van de chef

We krijgen een gevarieerd menu geserveerd waarbij we als eerste gerecht de ganzenlever krijgen geserveerd. Gedurfde smaken, zeker omdat er relatief veel zoete ingrediënten gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan dadelcake, een gel van lychee en bloedsinaasappel. Toch passen ze erg goed bij de ganzenlever en krijgt het gerecht diepte door de combinatie van smaken. Terwijl we proeven bedenk ik me dat dit gerecht eigenlijk ook heel goed als dessert geserveerd zou kunnen worden. Hoe gek het ook klinkt, qua smaak zou het prima kunnen.

Wat volgt is heerlijke parelhoen die perfect gegaard is en met simpele (maar pure) ingrediënten op smaak is gebracht. De dubbel getrokken jus slurp ik het liefst van mijn bord. Als dessert verschijnt er een tarte tatin van peer op tafel. Je proeft de toegevoegde rum, krenten en vanille, vergezeld door witte chocolade. Niets op aan te merken.

Afsluiten met cocktails

Na een goed verzorgd diner sluiten we de avond af met een sierlijke cocktail. We verplaatsen ons naar de voorkant van het restaurant, waar je in een soort loungesetting heerlijk kunt borrelen. Iets wat weer voor een geheel andere sfeer zorgt dan aan tafel en goed past bij het afsluiten van de avond. Al met al weet Restaurant Soirée de belofte waar te maken: ze doen er alles aan om je als gast volledig in de watten te leggen. Niet alleen met geweldige gastvrijheid, ook met fantastische cocktails en smaakvolle gerechten.

Je vindt Restaurant Soirée aan de Hoofdstraat 73 in Velp.

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!