Bereiding

De crispfunctie van Whirlpoolis in zowel vrijstaande- als inbouwapparatuur beschikbaar. Een combimagnetron met crisp­functie beschikt over drie warmtebronnen: microgolven voor het verwarmen, een quartzgrill voor het bruinen van bovenaf en een crispplaat voor het bruinen van onderaf. Hierdoor wordt alles wat je maakt heerlijk krokant van buiten en mals van binnen. Dankzij de 6th Sense-technologie kiest de oven zelf het juiste programma voor de bereiding van je gerecht, of je ingrediënten nu rauw, bevroren of vers zijn. Zo heb je in 18 minuten een knapperige quiche op tafel, binnen 10 minuten een luchtige cake en al in 7 minuten een krokante pizza. Speciaal voor de december­maand een recept voor een feestelijke hartige taart met roquefort. Inclusief bereiding staat dit feestgerecht al in 25 minuten op tafel! Het resultaat van een traditionele oven, maar dan veel sneller.
Maak bijvoorbeeld deze hartige taart met ui en roquefort in een handomdraai.

  1. Laat het filodeeg afgedekt ontdooien. Pel de uien en snijd ze in ringen. Verhit de olie in een pan en bak er de ui in ca. 10 minuten op matig vuur glazig en lichtbruin in. Was de spinazie, laat hem zeer goed uitlekken en hak hem grof.
  2. Voeg de suiker aan de uien toe en laat karamelliseren. Voeg de spinazie toe en laat hem slinken. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Smelt de boter. Bestrijk de vellen filodeeg met de boter en bekleed er de crispschaal mee, zodat de vellen elkaar overlappen en het deeg over de rand hangt. Bestrooi de bodem met het broodkruim en schep er het uienmengsel in.
  4. Roer de ricotta los met het ei en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de ricotta over het uienmengsel. Verbrokkel de roquefort eroverheen. Vouw het filodeeg losjes over de vulling. Bak de filotaart ca. 10 minuten met de crispfunctie.
  5. Neem de taart uit de oven en laat kort afkoelen.

whirlpool crispfunctie