
Hartige taart met ui en roquefort met de Whirlpool crispfunctie
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Laat het filodeeg afgedekt ontdooien. Pel de uien en snijd ze in ringen. Verhit de olie in een pan en bak er de ui in ca. 10 minuten op matig vuur glazig en lichtbruin in. Was de spinazie, laat hem zeer goed uitlekken en hak hem grof.
Voeg de suiker aan de uien toe en laat karamelliseren. Voeg de spinazie toe en laat hem slinken. Breng op smaak met zout en peper.
Smelt de boter. Bestrijk de vellen filodeeg met de boter en bekleed er de crispschaal mee, zodat de vellen elkaar overlappen en het deeg over de rand hangt. Bestrooi de bodem met het broodkruim en schep er het uienmengsel in.
Roer de ricotta los met het ei en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de ricotta over het uienmengsel. Verbrokkel de roquefort eroverheen. Vouw het filodeeg losjes over de vulling. Bak de filotaart ca. 10 minuten met de crispfunctie.
Neem de taart uit de oven en laat kort afkoelen.