Bereiding

  1. Snijd voor de tomatentopping het vel van de tomaten ondiep kruislings in en dompel ze ca. 10 seconden onder in kokend water. Koel de tomaten kort in koud water en verwijder het vel. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Was het basilicum, schud het droog en hak grof. Meng de tomaat met het basilicum, de olijfolie en de balsamico. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Blancheer voor de tuinbonentopping de tuinbonen ca. 2 minuten en verwijder het grijsgroene velletje (dubbeldoppen). Was de citroen met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil eraf. Pel en snipper de sjalot. Was de peterselie, schud hem droog en hak fijn. Meng de tuinbonen met de geraspte citroenschil, de sjalot en de peterselie. Pers het sap uit de citroen. Meng de tuinbonen met de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Pel en snipper voor de kalfslevermousse de knoflook. Bestrooi de kalfslever met zout en peper en wentel hem in de bloem. Verhit de boter in een pan en bak er de kalfslever ca. 5 minuten rondom in. Voeg de knoflook toe en bak nog ca. 1 minuut. Blus af met de marsala en laat ca. 1 minuut inkoken. Was de salie, schud hem droog en hak fijn. Doe de kalfslever met het bakvocht in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de salie toe en maal nogmaals fijn. Breng op smaak met zout en peper. Laat de levermousse helemaal afkoelen in de koelkast.
  4. Snijd de ciabatta in plakken van ca. 1,5 cm dik. Pel 1 teentje knoflook en wrijf hem in de vijzel fijn. Meng er 5 el olijfolie doorheen. Bestrijk het brood met de knoflookolie. Gril de broodjes in een droge koekenpan op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Serveer de bruschetta met de verschillende toppings.

Foto’s: Stephan van Raay
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Janneke Duister
Servies etc.: 1213 Kumbayastreet