Aardappel-pannenkoekjes met geroosterde wortel en blauwschimmelkaas
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was de aardappels en kook ze in ca. 25 minuten gaar in water met wat zout. Spoel de aardappels koud en pel de schil eraf. Pel en snipper de sjalot. Pureer de aardappels en meng ze met de eieren, de melk en de sjalot. Breng op smaak met zout en peper. Maak het beslag eventueel dikker met bloem, zodat het de dikte van pannenkoekenbeslag heeft.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de bospeentjes en snijd het loof er tot 2 cm vanaf. Wrijf de bospeentjes in met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg de bospeentjes op een bakplaat en rooster ze ca. 25 minuten in de oven.
Laat de kaas op kamertemperatuur komen. Verhit portiegewijs de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak kleine pannenkoekjes van het beslag. Neem de pannenkoekjes uit de pan en houd ze warm. Herhaal tot het beslag op is. Laat de kaas over de pannenkoekjes smelten en serveer ze met de geroosterde worteltjes.