Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
wintergerechten

Aardappelpannenkoekjes met kruidenhangop

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel een dag van tevoren de passeerdoek goed uit en wring hem uit. Hang de vergiet boven een ruime kom en leg er de doek in. Schenk de yoghurt in de doek en knoop de doek dicht met een stuk keukengaren.

  2. Hang de doek aan de haak in de koelkast en zet er de kom onder om het vocht op te vangen. Laat ca. 24 uur hangen.

  3. Vouw de doek open en schraap de hangop van de doek. Was de bieslook en de kervel, schud ze droog en hak ze fijn. Houd enkele blaadjes kervel apart. Roer de overige kervel, de bieslook, zout en peper door de hangop. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout.

  4. Zeef de bloem en de gist in een kom. Voeg geleidelijk al roerend de melk toe zodat een glad beslag ontstaat. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels en laat kort afkoelen. Roer de aardappelpuree en het ei door het beslag. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Verhit de boter portiegewijs in een pan en bak er portiegewijs pannenkoekjes van het beslag in. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Bak de spekblokjes in een droge pan knapperig.

  6. Verdeel de aardappelpannenkoekjes over borden en schep er de hangop op. Bestrooi met de lente-uitjes, de overige kervel en de spekblokjes.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)