
Aardbei-jaffacakejes
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Breng in een kleine pan 400 ml water aan de kook en roer er het kookpuddingpoeder aardbei doorheen. Roer tot het poeder is opgelost.
Bestrijk het vierkante bakblik met zonnebloemolie en bekleed het met vershoudfolie. Pureer de aardbeien fijn en strijk ze door een zeef om de pitjes kwijt te raken. Meng de aardbeienpuree met het puddingmengsel. Schenk het mengsel in het bakblik en zet in de koelkast om op te stijven.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bestrijk 12 holtes van het muffinbakblik met olie en bekleed de bodem met uitgeknipte cirkels bakpapier (of gebruik een siliconen muffinbakblik).
Klop in een grote kom de eidooiers met de suiker wit en schuimend. Klop de bloem, het amandelmeel, 2 el zonnebloemolie en het vanille-extract erdoorheen. Klop in een andere kom het eiwit tot stijve pieken. Klop 1/3 van het eiwitschuim door het eidooiermengsel om het wat luchtiger te maken. Spatel er daarna voorzichtig het overige eiwitschuim doorheen.
Verdeel het beslag over de holtes van het muffinbakblik. Tik het blik een keer op het aanrecht om grote luchtbellen kwijt te raken. Bak 10-12 minuten in de oven tot het beslag gerezen is en veerkrachtig aanvoelt. Maak de cakes langs de zijkanten los van het bakblik en draai het bakblik voorzichtig om op een taartrooster.
Smelt, wanneer de cakejes zijn afgekoeld en de aardbeienjelly is opgestijfd, de chocolade met de slagroom au bain-marie. Laat enigszins afkoelen voor je de cakelaagjes gaat opbouwen (te hete chocolade doet de aardbeienjelly smelten).
Steek met een uitsteekvorm met een diameter die iets kleiner is dan die van de cakes 12 cirkels uit de aardbeienjelly. Leg steeds 1 jellycirkel op 1 cakeje. Verdeel wat chocolade over de jelly en het cakeje en laat opstijven.