Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Aardbeien met chocoladesaus.

Aardbeien met chocolade

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Aantal personen
5

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
  • spuitzak
Aardbeien en chocolade, wie wordt er niet verliefd op? Wij in ieder geval wel. Super makkelijk en altijd goed!

Bereiding

  1. Knip een strook bakpapier uit en houd apart. Smelt de pure chocolade au bain-marie en roer glad. Je kunt de chocolade ook in intervallen van ca. 20 seconden smelten in de magnetron. Doe de gesmolten chocolade in een klein, diep kommetje.

  2. Houd de aardbeien vast bij het steeltje of kroontje en doop ze deels in de gesmolten pure chocolade. Tik het teveel aan chocolade eraf en leg de aardbeien op de strook bakpapier. Als je chocolade overhebt, kun je deze uitstrijken op nog een strook bakpapier – je kunt hem zo eten of gebruiken in een ander recept.

  3. Smelt, als je de aardbeien verder wilt decoreren, de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron en doe hem eventueel in een spuitzakje. Lepel of spuit de chocolade over de aardbeien en laat uitharden.

Per portie: 145 kcal | 12 g koolhydraten | 2 g eiwit | 9 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Fotografie: o.a. Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Katie Marshall

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)