Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Albondigas met gerooktetomatensalsa

Albondigas met gerooktetomatensalsa

In samenwerking met Big Green Egg
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Van deze Spaanse gehaktballetjes met salsa kun je maar beter genoeg maken. Want geloof ons, ze zijn zo op!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor de albondigas

Benodigdheden

  • bbq-schaal
  • rookhoutsnippers
  • houten of metalen spiesjes
Van deze Spaanse gehaktballetjes met salsa kun je maar beter genoeg maken. Want geloof ons, ze zijn zo op!
Serveertip
Serveer de albondigas als tapas; deze balletjes zijn perfect om te delen tijdens een borrel!

Bereiding

  1. Ontvel de tomaten. Snijd ze in vieren en verwijder de pitjes. Leg het vruchtvlees op een bbq-schaal.

  2. Meng de tomatenpuree met de olijfolie. Bestrooi de tomaat met een snuf zout en wat suiker en bestrijk met het olijfoliemengsel.

  3. Bereid de Big Green Egg voor om te roken (100°C). Steek de kolen aan, strooi er een handje rookhoutsnippers over en plaats de convEGGtor en het rvs-rooster.

  4. Zet de schaal met tomaat op het rooster en sluit de Big Green Egg. Rook de tomaten ca. 40 minuten en laat de temperatuur langzaam oplopen tot ca. 150°C. Neem de schaal uit de Big Green Egg en laat afkoelen.

  5. Meng voor de albondigas alle ingrediënten en kneed goed door elkaar tot een smeuïg mengsel. Maak kleine balletjes en rijg ze per 3 of 4 aan spiesjes.

  6. Bereid de Big Green Egg voor met de EGGspander en het multi-level rack en verhit tot 200°C. Grill de spiesjes op het middelste niveau kort rondom tot de balletjes een mooie grillstreep hebben. Verplaats naar het hogere niveau om verder te garen in ca. 20 minuten.

  7. Hak voor de salsa de gerookte tomaten grof en meng er de gesnipperde rode ui en wat rodewijnazijn doorheen. Serveer de spiesjes met de salsa en maak af met wat fijngehakte peterselie.

Per portie: 280 kcal | 10 g koolhydraten | 14 g eiwit | 21 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!