Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Wereldwijd borreltijd: Aloo tikki

Aloo tikki

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Susan: “Tijdens het maken van dit boek had ik een regelmatige hotline met mijn vriendinnetje Geetali, die in India woont. Ik ben dol op de Indiase keuken, maar het is ook een keuken die per deel van India weer anders is. Deze aardappelburgertjes (aloo is aardappel en tikki is burger in het Indiaas) worden in het noorden van India gegeten als streetfood en iedereen maakt ze op een eigen manier. Je kunt ze vullen met gehakt en dan bakken, maar je kunt ze ook kleur geven door er geraspte wortel of biet aan toe te voegen. Wil je meer pit, dan voeg je nog wat groene chilipeper toe. Alles is mogelijk. Ik ben voor de basisvariant gegaan, die van zichzelf al geweldig lekker is door de kruiden die je gebruikt.”

Bereiding

  1. Meng de afgekoelde puree met alle kruiden, specerijen en het meel. Weeg per burger ongeveer 30 gram af. Met dit recept maak je ongeveer 20 stuks. Rol er met natte handen een golfballetje van en druk dan plat. Als je alle burgers heb gemaakt verhit je ruim zonnebloemolie in een grote koekenpan.

  2. Bak de aloo tikki in ongeveer 2-3 minuten per kant goudbruin. Lekker om te serveren met raita.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)