Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur

In amandeldeeg gebakken stervrucht

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Kneed van het amandelspijs, het ei, de bloem en een snufje zout een glad deeg. Maak 4 bolletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

  2. 2 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de stervruchten en dep ze goed droog. Halveer de stervruchten en druk de helften met de punt naar beneden in een bolletje deeg.

  3. 3 Bestrooi de taartjes met de rietsuiker en het amandelschaafsel en bak ze 25-30 minuten in de oven. Klop de slagroom stijf, voeg tijdens het kloppen eventueel suiker toe en serveer de taartjes warm met een lepel slagroom.

Per portie: 542 kcal | 12 g eiwit

Het amandeldeeg is prima van tevoren te maken. Wacht echter met het doorsnijden van de stervruchten tot het laatste moment.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)