Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Ananas met specerijensiroop

Ananas met specerijensiroop

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de citroen met heet water, wrijf hem droog en rasp er de schil fijn af. Pers het sap uit de citroen. Breng in een pan 300 ml water met de suiker, het citroensap, de citroenschil, de rozemarijn, de laurierblaadjes, het kaneelstokje en de steranijs aan de kook.

  2. Schil de ananas en snijd hem in kwarten. Verwijder de harde kern uit de ananas en snijd ieder kwart in vieren. Leg de ananas in een pan en schenk er de siroop overheen.

  3. Verwarm het geheel op laag vuur tot het bijna kookt. Draai het vuur laag en pocheer de ananas ca. 30 minuten in de siroop. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  4. Neem de ananas uit de siroop en laat hem goed uitlekken. Verhit de boter in een pan en bak de stukken ananas in 3-4 minuten rondom goudbruin. Rooster intussen de noten en pitten goudbruin in een droge pan. Glaceer de stukken ananas met 3-4 el van de siroop en bestrooi met de noten en pitten.

Per portie: 682 kcal | 132 g koolhydraten | 4 g eiwit | 13 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)