Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Asperges met gepofte knoflook en krokant spek

Asperges met gepofte knoflook en krokant spek

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Halveer de bol knoflook zo, dat je alle teentjes doormidden snijd. Bestrooi de knoflook met zout en peper en verpak hem in aluminiumfolie. Pof de knoflook ca. 30 minuten in de oven. Leg intussen de plakjes ontbijtspek op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het spek ca. 15 minuten mee in de oven.

  2. Schil de asperges. Breng in een grote pan 3 l water aan de kook met de foelie, 2 el boter, de suiker en 1 tl zout. Leg de asperges voorzichtig in de pan en leg er een bord op om ze onder water te houden. Breng opnieuw aan de kook. Kook ca. 2 minuten.

  3. Smelt 100 g boter. Neem de knoflook uit de oven en knijp de teentjes uit de schil. Prak de knoflook met een vork fijn en meng hem door de boter. Laat het spek afkoelen op keukenpapier. Was de dille, schud hem goed droog en pluk hem iets kleiner.

  4. Schep voorzichtig de asperges uit de pan en laat ze op een schone theedoek droogstomen. Verdeel de asperges over borden en verdeel er de knoflookboter overheen. Maak af met het spek en de dille.

Fotografie: Stephan van Raay / Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)