Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Aspergesalade met gebakken shiitakes en rucola

Aspergesalade met gebakken shiitakes en rucola

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd het houtige einde eraf. Snijd de asperges in schuine stukken (ca. 2 cm). Maak de broccoli schoon en verdeel hem in roosjes. Breng in een pan 2 l water met wat zout en suiker aan de kook.

  2. Kook de asperges en de broccoli in ca. 2 minuten beetgaar. Giet de groenten af, spoel ze koud en laat ze goed uitlekken. Meng de mosterd met de azijn en klop er de olijfolie doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Snijd de steeltjes van de shiitakes en snijd de shiitakes in vieren. Verhit de olie in een koekenpan en bak de shiitakes in ca. 4 minuten goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Maak de asperges en broccoli aan met 2 el van de dressing en breng op smaak met zout en peper. Leg de salade op borden en verdeel er de shiitakes over. Maak af met de rucola, de overgebleven dressing en schaaf er wat kaas overheen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!