Bereiding

Wij hebben iets moois. Dat willen we graag even onder de aandacht brengen. Veel mensen hebben al eens gehoord van de shiitake, maar er is nog steeds een grote groep die deze paddenstoel niet kent. Dat is buitengewoon jammer, want shiitakes zijn lekker en ook nog eens heel gezond. Wij zeggen daarom: PROBEER, PROEF EN GENIET! We hopen dat jullie geïnspireerd raken en ook eens gaan koken met shiitakes. Kijk hier voor meer inspiratie.

  1. Schil de asperges en snijd het houtige einde eraf. Snijd de asperges in schuine stukken (ca. 2 cm). Maak de broccoli schoon en verdeel hem in roosjes. Breng in een pan 2 l water met wat zout en suiker aan de kook.
  2. Kook de asperges en de broccoli in ca. 2 minuten beetgaar. Giet de groenten af, spoel ze koud en laat ze goed uitlekken. Meng de mosterd met de azijn en klop er de olijfolie doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de steeltjes van de shiitakes en snijd de shiitakes in vieren. Verhit de olie in een koekenpan en bak de shiitakes in ca. 4 minuten goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Maak de asperges en broccoli aan met 2 el van de dressing en breng op smaak met zout en peper. Leg de salade op borden en verdeel er de shiitakes over. Maak af met de rucola, de overgebleven dressing en schaaf er wat kaas overheen.