Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Aubergine en mozzarella met peterseliepesto

Aubergine en mozzarella met peterseliepesto

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Snijd de aubergines in plakken. Leg ze in een ovenschaal en bestrooi royaal met zout. Leg er iets zwaars op en laat het geheel 1 nacht staan.

  2. 2 Laat de volgende dag de aubergines uitlekken en dep ze droog. Smeer ze in met olie en gril ze om en om gaar.

  3. 3 Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Hak samen met de knoflook, de peterselie en de oude kaas fijn in een keukenmachine. Voeg olijfolie toe tot er een vloeibare pesto ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

  4. 4 Snijd de mozzarella in plakken. Serveer met de aubergine en de peterseliepesto.

Per portie: 425 kcal | 8 g koolhydraten | 15 g eiwit | 40 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)