Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Auberginekebab aan een spies met uiensalsa en couscous salade

Auberginekebab met uiensalsa

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Maak van vegetarisch eten een feestje met deze auberginekebab! Heerlijk gekruid en gegrild op de barbecue, feestelijk geserveerd aan een spies. Serveer met een frisse uiensalsa en couscoussalade voor een complete maaltijd.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor de uiensalsa

Voor de specerijenpasta

Voor erbij

Benodigdheden

  • barbecue
  • 6 metalen spiesen
Maak van vegetarisch eten een feestje met deze auberginekebab! Heerlijk gekruid en gegrild op de barbecue, feestelijk geserveerd aan een spies. Serveer met een frisse uiensalsa en couscoussalade voor een complete maaltijd.
Serveertip
Organiseer je een grote barbecue? Ga dan all-in met een kleurrijk vegetarisch buffet! Combineer de auberginekebab met frisse salades en andere vegetarische BBQ gerechten.

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan. Bestrooi de aubergineplakken aan beide zijden met zout en laat ca. 30 minuten uitlekken in een zeef. Spoel vervolgens de aubergine met koud water, laat uitlekken en dep goed droog.

  2. Gril voor de uiensalsa de uien ca. 8 minuten op directe hitte op de barbecue tot ze aan beide zijden licht geblakerd zijn. Draai halverwege om.

  3. Hak de uien fijn en meng ze met de overige ingrediënten voor de salsa. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.

  4. Meng de ingrediënten voor de specerijenpasta door elkaar. Bestrijk de aubergineplakken aan beide zijden gelijkmatig met de pasta en rijg ze als een harmonica aan de spiesen.

  5. Gril de spiesen 15-20 minuten op de barbecue tot de aubergine zacht en licht geblakerd is. Draai regelmatig om.

  6. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de couscous op smaak met de verse kruiden, olijfolie, citroensap, zout en peper.

  7. Serveer de auberginekebabs met de couscous, de uiensalsa en een flinke schep yoghurt.

Per portie: 273 kcal | 14 g koolhydraten | 4 g eiwit | 21 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Foto’s: Kris Kirkham, Stuart Ovenden, Alex Luck Receptuur: Adam Bush, Helen Graves, Sarah Cook Styling: Olivia Wardle, Stuart Ovenden Foodstyling: Natalie Thomson, Stuart Ovenden, Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!