Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Auberginerolletjes met halloumi en basilicumcrème

Auberginerolletjes met halloumi en basilicumcrème

In samenwerking met HelloFresh
  • Eenvoudig

Aubergine kun je op verschillende manieren bereiden. In dit recept rol je dunne plakjes aubergine om de halloumi. Deze stevige kaas is anders dan andere kazen - halloumi smelt namelijk niet en krijgt in de oven een lekker krokant korstje. Geserveerd met gebakken aardappelen en een frisse salade scoor jij gegarandeerd bij je tafelgenoten.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Zelf toevoegen

Aubergine kun je op verschillende manieren bereiden. In dit recept rol je dunne plakjes aubergine om de halloumi. Deze stevige kaas is anders dan andere kazen - halloumi smelt namelijk niet en krijgt in de oven een lekker krokant korstje. Geserveerd met gebakken aardappelen en een frisse salade scoor jij gegarandeerd bij je tafelgenoten.

Bereiding

  1. Snijd de aubergine in de lengte in 4 á 5 dunne plakken, ongeveer 0,5 cm, per persoon. Smeer de plakken aubergine in met 1 el olijfolie per persoon en bestrooi met peper en zout. Verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergineplakken aan beide kanten 2 – 3 minuten, of tot ze zacht en goudbruin zijn.

  2. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

  3. Halveer de halloumi in de lengte en snijd vervolgens 4 á 5 staafjes. Rol elk staafje samen met 1/4 tl basilicumcrème in een plak aubergine. Leg de auberginerollen op een bakplaat met bakpapier en bak 12 – 14 minuten in de oven. Houd plek over voor de ovenschaal.

  4. Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal in de oven en bak 12 minuten mee met de auberginerollen.

  5. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd, peper en zout. Meng de babyspinazie en radicchio met de dressing.

  6. Verdeel de aardappelen en auberginerollen over de borden. Serveer de salade en gebakken cherrytomaten erbij.

*Door de huidige omstandigheden kunnen er wijzigingen zijn in de ingrediënten in de box van dit recept. Controleer altijd de allergeneninformatie op de verpakking of bekijk als er een ingrediënt is vervangen de wijzigingen in de bereiding in de HelloFresh-app of op www.HelloFresh.nl.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)