
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Snijd de aubergine in de lengte in 4 á 5 dunne plakken, ongeveer 0,5 cm, per persoon. Smeer de plakken aubergine in met 1 el olijfolie per persoon en bestrooi met peper en zout. Verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergineplakken aan beide kanten 2 – 3 minuten, of tot ze zacht en goudbruin zijn.
Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Halveer de halloumi in de lengte en snijd vervolgens 4 á 5 staafjes. Rol elk staafje samen met 1/4 tl basilicumcrème in een plak aubergine. Leg de auberginerollen op een bakplaat met bakpapier en bak 12 – 14 minuten in de oven. Houd plek over voor de ovenschaal.
Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal in de oven en bak 12 minuten mee met de auberginerollen.
Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd, peper en zout. Meng de babyspinazie en radicchio met de dressing.
Verdeel de aardappelen en auberginerollen over de borden. Serveer de salade en gebakken cherrytomaten erbij.