Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Auberginerolletjes met halloumi en basilicumcrème

Auberginerolletjes met halloumi en basilicumcrème

In samenwerking met HelloFresh
  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Zelf toevoegen

Aubergine kun je op verschillende manieren bereiden. In dit recept rol je dunne plakjes aubergine om de halloumi. Deze stevige kaas is anders dan andere kazen - halloumi smelt namelijk niet en krijgt in de oven een lekker krokant korstje. Geserveerd met gebakken aardappelen en een frisse salade scoor jij gegarandeerd bij je tafelgenoten. Kook dit lekkere recept en krijg met HelloFresh alle ingrediënten in precies de juiste hoeveelheden thuisbezorgd.

Bereiding

  1. Aubergine bakken
    Snijd de aubergine in de lengte in 4 á 5 dunne plakken, ongeveer 0,5 cm, per persoon. Smeer de plakken aubergine in met 1 el olijfolie per persoon en bestrooi met peper en zout. Verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergineplakken aan beide kanten 2 – 3 minuten, of tot ze zacht en goudbruin zijn.

  2. Aardappelen bakken
    Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

  3. Halloumi rollen
    Halveer de halloumi in de lengte en snijd vervolgens 4 á 5 staafjes. Rol elk staafje samen met 1/4 tl basilicumcrème in een plak aubergine. Leg de auberginerollen op een bakplaat met bakpapier en bak 12 – 14 minuten in de oven. Houd plek over voor de ovenschaal.

  4. Groenten bereiden
    Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal in de oven en bak 12 minuten mee met de auberginerollen.

  5. Salade maken
    Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd, peper en zout. Meng de babyspinazie en radicchio met de dressing.

  6. Serveren
    Verdeel de aardappelen en auberginerollen over de borden. Serveer de salade en gebakken cherrytomaten erbij.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)