Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Baba ganoush met tahina, gefrituurde groene kruiden en sumak

Baba ganoush met tahina, gefrituurde groene kruiden en sumak

In samenwerking met SOUQ
  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

De gefrituurde kruiden zorgen voor een superlekker krokantje wanneer je deze dip eet. De rijke smaken van de tahin en sumak maken je zelfgemaakte baba ganoush nóg lekkerder.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediƫnten

Voor de gefrituurde kruiden

Benodigdheden

  • keukenpapier

Lees verder na de advertentie

De gefrituurde kruiden zorgen voor een superlekker krokantje wanneer je deze dip eet. De rijke smaken van de tahin en sumak maken je zelfgemaakte baba ganoush nóg lekkerder.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Prik de aubergines rondom in en rooster ze in ca. 50 minuten gaar in de oven. Laat kort afkoelen en pel de schil van het vruchtvlees af. Laat verder afkoelen.

  2. Pureer het auberginevruchtvlees met de tahin, de olijfolie, het citroensap en zout en peper in een foodprocessor tot een gladde puree.

  3. Verhit een laagje olie van ca. 3 cm in een ruime pan om te frituren tot ca. 150°C. Frituur de kruidenblaadjes in kleine porties tegelijk krokant in de olie. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de gefrituurde kruiden met sumak en zout naar smaak. Verdeel de baba ganoush over een schaal en verdeel er de gefrituurde kruiden over.

Per portie: 138 kcal | 5 g koolhydraten | 4 g eiwit | 10 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!