Baba ganoush met tahina, gefrituurde groene kruiden en sumak
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Prik de aubergines rondom in en rooster ze in ca. 50 minuten gaar in de oven. Laat kort afkoelen en pel de schil van het vruchtvlees af. Laat verder afkoelen.
Pureer het auberginevruchtvlees met de tahin, de olijfolie, het citroensap en zout en peper in een foodprocessor tot een gladde puree.
Verhit een laagje olie van ca. 3 cm in een ruime pan om te frituren tot ca. 150°C. Frituur de kruidenblaadjes in kleine porties tegelijk krokant in de olie. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de gefrituurde kruiden met sumak en zout naar smaak. Verdeel de baba ganoush over een schaal en verdeel er de gefrituurde kruiden over.