Bereiding

  1. Schuif een rooster in de onderste helft van de oven en verwarm de oven voor tot 175 °C. Vet een soufflébakje van 10 cm in met boter.
  2. Maak de baked oats: doe de havervlokken, melk, banaan, ahornsiroop, het bakpoeder, vanille-extract en zout in een blender (of in een kan, als je een staafmixer gebruikt). Blend tot alles goed gemengd is (Nasim vindt het lekker als dit beslag niet helemaal glad is). Schenk het havermoutbeslag in de ingevette ramequin en roer de bosvruchten er voorzichtig door.
  3. Maak de roomkaasvulling: roer met een vork de roomkaas los in een kommetje. Roer de poedersuiker, het vanille-extract, citroensap en een snufje zout erdoor tot het mengsel wat dikker wordt.
  4. Schep de helft van de cheesecakevulling in het midden op de havermout (je hoeft hem er niet door te roeren, want de vulling zakt tijdens het bakken in de havermout).
  5. Bak ongeveer 25 minuten in de oven, tot een cocktailprikker schoon uit het havermoutbeslag komt en de cheesecakevulling nog net vloeibaar is.
  6. Laat 5 minuten afkoelen, schep de rest van de cheesecakevulling erop en bestrooi met poedersuiker. Dien warm op.

Receptuur: @lahbco Foto: Lauren Velo

Je kookt het op TikTok

Bestel het boek:

Je kookt het op TikTok
€24,99