Bereiding

Barbados fishcakes zijn echt Barbadiaans streetfood. Dit gerechtje, dat je gewoon met je vingers kunt eten, bestaat uit kleine in speciaal paneermeel gefrituurde stukjes bakkeljauw. Wij maakten onze eigen variant op de Barbados fishcakes, zodat ook jij met deze tropische snack aan de slag kunt! Monkey sih, monkey do, zoals ze op Barbados zeggen.

Voor ca. 20 stuks

  1. Leg de bakkeljauw in een pan en schenk er zo veel koud water overheen, dat de vis onderstaat. Breng op laag vuur aan de kook en laat ca. 5 minuten op laag vuur koken. Schenk het water af en schenk er nieuw water overheen. Breng opnieuw aan de kook en laat ca. 20 minuten op laag vuur koken.
  2. Was de tijm en schud hem goed droog. Ris de blaadjes van de takjes en hak ze fijn. Was de peter­selie en schud hem goed droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak ze fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de lente-uitjes en snijd ze in dunne ringen. Was de rode pepers en hak ze fijn.
  3. Giet de vis af en laat hem even afkoelen. Trek de vis met een vork in kleine stukjes en verwijder zorgvuldig alle eventuele graatjes. Doe de bloem, de boter, het bakpoeder en de eieren in een kom. Voeg al roerend de melk toe. Meng de vis, de peterselie, de tijm, de ui, de knoflook, de lente-uitjes, de sambal en de rode peper door het beslag. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  4. Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 160°C. Schep steeds bolletjes ter grootte van 1 el van het beslag in de olie en frituur de fishcakes in 4-5 minuten goudbruin. Laat even uitlekken op keuken­papier en serveer de fishcakes met de chilisaus.

Meer weten over Barbados en haar streetfood? Lees dan gauw deze blog!