Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Bavette

Bavette

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schep in een grote kom de bavette om met de knoflook en flink wat zout en peper. Laat ca. 20 minuten marineren.

  2. Maak ondertussen een pesto door de rucola, 150 ml olie, het sap en de schil van 1 citroen, de parmezaan, de pijnboompitten en het basilicum in een keukenmachine te vermalen. Breng op smaak met zout en peper en houd apart tot verder gebruik.

  3. Zet een koekenpan op hoog vuur en voeg, wanneer de pan heet is, 1 el olie toe. Bak de bavette 2-3 minuten aan elke zijde, afhankelijk van de dikte, of tot hij goed aangebraden is. Neem uit de pan en laat ca. 5 minuten rusten.

  4. Schep intussen de raapsteel om met de overige eetlepel olie. Breng goed op smaak met zout en peper. Veeg de pan droog met keukenpapier en zet weer op hoog vuur. Roerbak de raapsteel 5-6 minuten, of tot hij goudbruin en zacht is. Doe in een kom en schep om met de overige eetlepel citroensap.

  5. Snijd de bavette in dunne plakken. Serveer met de raapsteel en een flinke lepel pesto en besprenkel met wat olie.

Per portie: 464 kcal | 2 g koolhydraten | 39 g eiwit | 33 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Jessica Donovan Foto’s: David Cotsworth

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)