Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Bessen-crumblepie

Bessen-crumblepie

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Voor de kardemomcrumble

Voor de vulling

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).

  2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 2-3 mm dik en ca. 5 cm groter dan de pie-vorm. Rol het deeg voorzichtig op de deegroller en leg het in de pievorm. Snijd het overhangende deeg op ca. 2,5 cm na af. Rol de rand van het deeg op tot een rolletje op de rand van de pievorm. Maak met je vingertoppen een golvend patroon in het deeg. Zet de vorm 30 minuten in de koelkast tot het deeg stevig is. Prik het deeg enkele malen in met een vork. Bekleed het deeg met bakpapier en vul de vorm met bakbonen. Bestrijk de rand van de pie met het losgeklopte ei en strooi er wat rietsuiker overheen. Bak de deegbodem ca. 20 minuten in de oven. Verwijder de bakbonen en het bakpapier en bak het deeg nog 10 minuten tot de bodem licht goudbruin wordt. Bestrijk de bodem van de pie met losgeklopt ei en bak nog 2 minuten. Dit helpt om de bodem krokant te houden bij natte vullingen.

  3. Meng voor de crumble de bloem, de kardemom en de 2 soorten suiker. Voeg de boter toe en wrijf hem door de bloem tot het mengsel op grof broodkruim lijkt. Zet de crumble in de koelkast tot gebruik.

  4. Meng voor de vulling alle ingrediënten in een kom. Giet de vulling in de voorgebakken deegbodem en verdeel de crumble eroverheen. Zet de pie in de oven. Verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bak de pie 60 minuten tot de crumble goudbruin is en de vulling bubbelt. Als de deegrand te donker dreigt te worden, dek hem dan af met aluminiumfolie. Neem de taart uit de oven en laat hem afkoelen tot kamertemperatuur voor het serveren.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Edd Kimber Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)