Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Biefstuk met knolselderij en waterkers

Biefstuk met knolselderij en waterkers

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes. Doe de knolselderij in een pan met de melk en giet er zoveel water bij zodat hij net onderstaat. Voeg een snuf zout toe en breng het geheel aan de kook. Kook de knolselderij in ca. 15 minuten op middelhoog vuur gaar.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 1 el boter in een pan en bak er de biefstukken ca. 2 minuten aan beide zijden op hoog vuur in. Neem het vlees uit de pan en draai het vuur laag.

  3. Leg de biefstukken op een bord en zet ze ca. 8-10 minuten in de oven. Verhit 1 el boter in het bakvet van de biefstuk en bak er de ui ca. 5 minuten in. Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en bak ca. 1 minuut. Blus af met de rode wijn en kook de saus 4-5 minuten in tot hij een beetje stroperig wordt.

  4. Was de waterkers en laat hem goed uitlekken. Giet de knolselderij af en bewaar wat van het kookvocht. Pureer de knolselderij met een staafmixer of in een keukenmachine en voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met 2 el boter, zout en peper.

  5. Snijd het vlees in plakjes. Verdeel de knolselderijpuree over kommen of borden en verdeel er het vlees over. Schenk de rodewijnsaus eroverheen. Garneer met de waterkers en de olijfolie.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Willemijn van der Kamp
Servies etc.: Subba, eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)