Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
bietencarpaccio

Carpaccio van gele biet met Crème Américain

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Zet de bieten met ruim koud water op in een pan en breng aan de kook. Kook de bieten in ca. 45 minuten gaar. Neem uit de pan en laat afkoelen. Pel de bieten. Snijd de bieten met een mandoline in dunne plakjes. Verdeel de plakjes dakpansgewijs over 4 platte borden.

  2. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Neem de pijnboompitten uit de pan en verhit de olie in de pan. Dep de kappertjes goed droog met keukenpapier en bak ze in de hete olie in 1-2 minuten krokant. Laat afkoelen op keukenpapier.

  3. Bestrooi de bietenplakjes met wat zout en peper. Bestrijk de bieten met de Crème Américain maar laat een rand van 1-2 cm van de bieten vrij. Verdeel de pijnboompitten, de kappertjes en de tuinkers over de crème. Bedruip met de olijfolie.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!