Carpaccio van gele biet met Crème Américain
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Zet de bieten met ruim koud water op in een pan en breng aan de kook. Kook de bieten in ca. 45 minuten gaar. Neem uit de pan en laat afkoelen. Pel de bieten. Snijd de bieten met een mandoline in dunne plakjes. Verdeel de plakjes dakpansgewijs over 4 platte borden.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Neem de pijnboompitten uit de pan en verhit de olie in de pan. Dep de kappertjes goed droog met keukenpapier en bak ze in de hete olie in 1-2 minuten krokant. Laat afkoelen op keukenpapier.
Bestrooi de bietenplakjes met wat zout en peper. Bestrijk de bieten met de Crème Américain maar laat een rand van 1-2 cm van de bieten vrij. Verdeel de pijnboompitten, de kappertjes en de tuinkers over de crème. Bedruip met de olijfolie.