Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Bietenflensjes met paddenstoelen, gruyère en crème fraîche

Bietenflensjes met paddenstoelen en gruyère

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Deze dieprode bietenflensjes zijn gevuld met hartige paddenstoelen en gesmolten gruyère. Dat maakt ze niet alleen mooi kleurrijk maar ook smaakvol.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor de flensjes

Voor de vulling

Lees verder na de advertentie

Deze dieprode bietenflensjes zijn gevuld met hartige paddenstoelen en gesmolten gruyère. Dat maakt ze niet alleen mooi kleurrijk maar ook smaakvol.
Tips
  • Nog meer groente? Bak bij de bietenflensjes een handje spinazie of wat blokjes courgette mee met de champignons.
  • De flensjes zijn ook zoet lekker. Vervang het zout en de peper door 1 el suiker en vul ze met Griekse yoghurt en bosbessen.

Bereiding

  1. Doe voor de flensjes de rode biet, de eieren, de melk, het bietensap, de bloem, de boter en een snuf zout en peper in een blender of in de beker van een staafmixer en pureer tot een egaal beslag. Laat ca. 30 minuten rusten.

  2. Verhit een scheut olie in een koekenpan en schep een lepel beslag in de pan. Draai de pan rond zodat het beslag zich over de pan verspreidt. Bak ca. 1 minuut tot de bovenkant droog wordt.

  3. Draai om en bak in nog ca. 30 seconden goudbruin. Leg het flensje op een bord en dek af met een ander bord of houd warm in de oven. Bak de rest van de flensjes op dezelfde manier.

  4. Verhit ondertussen voor de vulling in een andere pan een scheut olie en bak de ui glazig erin. Voeg de paddenstoelen, de knoflook en de tijm toe en bak tot de paddenstoelen goudbruin zijn.

  5. Neem een flensje, bestrijk met een laagje crème fraîche en beleg met een lepel paddenstoelen. Bestrooi met gruyère en rol het flensje op.

  6. Herhaal voor de overige flensjes. Leg op ieder bord twee flensjes, bestrijk met wat crème fraîche, bestrooi met kiemen en rasp er wat extra gruyère overheen.

Per portie: 429 kcal | 32 g koolhydraten | 13 g eiwit | 26 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Willem van Santen en Anne Mebelder Styling: Marijn Visser

Flensjes
De flinterdunne Franse crêpes, in Nederland ook wel bekend als flensjes, zijn vaak iets kleiner, maar vooral een stuk dunner dan de Hollandse pannenkoek.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!