Bietensalade met appel en munt
Eenvoudig4 personen20 minuten bereiden
Sam & Sam Clark: "Het moge duidelijk zijn dat deze salade goed voor je is en het is fijn om iets klaar te maken dat zo gezond en tegelijkertijd lekker en eenvoudig is."
Ingrediënten
- 2½ el goede zoete/gerijpte rodewijnazijn (zoals cabernet sauvignon of ciderazijn + snufje suiker als de azijn niet zoet is)
- 4 el extra vergine olijfolie
- 450 g rauwe bieten (geschild en grof geraspt)
- 2 Granny Smith-appels (ongeschild - zonder klokhuis - in dunne lucifers)
- 5 el fijngesneden munt
- 100 g geroosterde walnoten (grof gehakt)
- zeezout en versgemalen zwarte peper
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Klop de rodewijnazijn en olijfolie met wat zeezout en zwarte peper door elkaar en zet opzij.
- Meng de biet, appel, de helft van de munt en de helft van de walnoten in een grote schaal, schenk de dressing erover en schep door elkaar. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
- Bestrooi met de rest van de munt en walnoten en dien op. De salade is ook lekker op labneh.