
Bietensalade met parmezaankletskopjes
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200Ā°C / hete lucht: 175Ā°C / gas: stand 3). Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Rasp de parmezaan fijn. Meng de helft van de tijm door de parmezaan. Strooi de parmezaan in platte cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de parmezaankoekjes ca. 10 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Was de bietjes en schaaf ze in dunne plakjes. Meng de bietenplakjes met de honing, het citroensap en de overige tijm. Breng op smaak met zout en peper. Laat ca. 10 minuten marineren.
Scheur de ham in stukjes. Was de rucola en laat hem goed uitlekken. Verdeel de bietjes en de ham over borden. Verdeel er de rucola en de parmezaankletskopjes over.