Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
kerstdiner vegetarisch bietensalade met parmezaan kletskopjes

Bietensalade met parmezaankletskopjes

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hete lucht: 175°C / gas: stand 3). Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Rasp de parmezaan fijn. Meng de helft van de tijm door de parmezaan. Strooi de parmezaan in platte cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de parmezaankoekjes ca. 10 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.

  2. Was de bietjes en schaaf ze in dunne plakjes. Meng de bietenplakjes met de honing, het citroensap en de overige tijm. Breng op smaak met zout en peper. Laat ca. 10 minuten marineren.

  3. Scheur de ham in stukjes. Was de rucola en laat hem goed uitlekken. Verdeel de bietjes en de ham over borden. Verdeel er de rucola en de parmezaankletskopjes over.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Willemijn van der Kamp
Servies etc.: Subba, eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)