Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Bietensalade met sinaasappel en feta

Bietensalade met sinaasappel en feta

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd met een scherp mes de oranje en witte schil van de sinaasappel en snijd de partjes uit het vlies. Vang het sap dat daarbij vrijkomt op in een kom en knijp ook het vlies uit. Klop 2 el sinaasappelsap met de azijn, de knoflook, de olijven en de dragon door elkaar. Voeg al kloppend de olie toe zodat er een mooi gebonden dressing ontstaat.

  2. Meng de bieten- en de sinaasappelpartjes met de helft van de dressing. Verdeel de spinazieblaadjes over 4 borden en schep er de bieten- en de sinaasappelpartjes op. Verkruimel de feta erover en besprenkel met de overige dressing.

Per portie: 271 kcal | 14 g koolhydraten | 9 g eiwit | 19 g vet

Wat vind jij van dit recept?

3.9 / 5.0 (7 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!