Bietjessalade met senchadressing
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Verpak de bietjes apart van elkaar in aluminiumfolie, houd 1 bietje apart. Plaats de in aluminiumfolie verpakte bietjes op een rooster en pof ze in ca. 1 uur in de oven.
Breng 100 ml water aan de kook en laat afkoelen tot 70°C. Voeg de senchathee toe en laat hem ca. 3 minuten trekken. Zeef de thee en meet 75 ml thee af. Klop het citroensap met de honing, de olijfolie en 75 ml thee tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Maak eventueel de zeekraal schoon en dep hem droog. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Smelt er de boter in en bak er de zeekraal 1-2 minuten in. Neem de zeekraal uit de pan. Rooster de hazelnoten ca. 2 minuten in de koekenpan. Hak de noten grof.
Neem de bietjes uit het folie. Snijd ze in partjes, laat ze afkoelen tot lauwwarm en meng ze met de dressing. Schil het apart gehouden bietje en schaaf het rauw in hele dunne plakjes, bijvoorbeeld met een mandoline. Meng de geschaafde biet door de andere bietjes. Was de veldsla schoon. Meng de veldsla en de zeekraal door de salade. Brokkel de geitenkaas eroverheen. Strooi de hazelnoten eroverheen. Serveer direct.