
Blini’s van aardappelpuree
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
20 minuten wachttijd20 min. wachttijd
Inschatten hoeveel aardappels je moet koken gaat nog wel eens mis. Gelukkig is dit recept een lekkere oplossing voor je kliekjes. HƩt ultieme comfortfood. Lekker als amuse of borrelhapje!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng de koude aardappelpuree, kaas, ei, 30 g bloem, zout en peper in een grote kom door elkaar.
Vorm er burgertjes van ter grootte van je handpalm.
Leg de rest van de bloem in een ondiepe schaal, en bedek de bliniās met een dun laagje bloem aan beide kanten.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de bliniās tot ze knapperig zijn (ongeveer 3 minuten aan elke kant). Voeg waar nodig meer olie toe.
Serveer met je favoriete topping. Maak bijvoorbeeld een ontbijtvariant met zoete aardappel en kaneel. Bovenop wat siroop, slagroom en geroosterde noten. Liever een hartige variant? Probeer ze ook eens met crème fraîche en zalm.









