
Bloemkoolsteak met hazelnoten
Gemiddeld
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
Indruk maken met een vegetarisch hoofdgerecht? Probeer dan dit recept voor bloemkoolsteak. De hazelnoten maken het helemaal af!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Neem de bladeren van de bloemkool en snijd ze door de nerf doormidden. Was de bladeren en dep droog.
Snijd twee dikke steaks van ca. 3 cm door de steel uit het midden van de bloemkool. Hak de rest van de bloemkool grof en doe in een steelpan.
Schenk de bouillon erbij, voeg de knoflook toe en breng zachtjes aan de kook. Laat 10-15 minuten zachtjes koken, tot de bloemkool zacht is.
Pureer glad met een staafmixer. Roer de slagroom erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
Roer ondertussen 2 tl olie en het knoflookpoeder, het paprikapoeder, zout en peper in een kommetje door elkaar. Bestrijk de steaks aan alle zijden met de kruidenpasta.
Leg ze op een braadslee met wat ruimte ertussen. Schep de bloemkoolbladeren om met 2 tl van de olie en wat zout en peper en leg ook in de braadslee.
Rooster 35-40 minuten net boven het midden van de oven en draai halverwege de baktijd om. Verhit ondertussen voor de krokante topping de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Laat smelten en schuimen. Laat nog een paar minuten koken terwijl je regelmatig roert, tot de melkbestanddelen zich hebben gesplitst, goudbruin zijn en de boter nootachtig ruikt.
Roer de rest van de olie en de sjalot erdoorheen. Laat nog 4-5 minuten koken, tot de sjalot zachter begint te worden. Roer de hazelnoten en de panko erdoorheen.
Laat koken tot de panko en de noten goudbruin zijn. Breng goed op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoorheen.
Verdeel de bloemkoolsaus over borden en leg de bloemkoolsteaks en bladeren erop. Lepel de krokante hazelnoottopping eroverheen










