Lees verder onder de advertentie
Boboti
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Week het brood in de melk. Verhit de boter in een ruime pan en fruit er de ui en de knoflook ca. 2 minuten in. Voeg het lamsgehakt toe en bak ca. 10 minuten tot het rul en goudbruin is. Voeg het currypoeder toe en fruit nog ca. 2 minuten. Knijp intussen het brood goed uit en bewaar de melk.
Voeg het brood toe aan het gehakt. Neem de pan van het vuur. Voeg ook de gewelde rozijnen en de mangochutney toe aan het gehakt. Roer het geheel goed door zodat het gebonden wordt door het brood. Breng het geheel eventueel op smaak met een snufje zout.
Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal en druk het goed aan. Maak de bovenkant mooi vlak. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
Klop de eieren los met de melk er roer er een snufje zout doorheen. Giet het mengsel over het gehakt in de ovenschaal. Leg er de laurierblaadjes op. Bak het geheel ca. 45 minuten in de oven, tot het geheel mooi stevig is en de bovenkant goudbruin kleurt.
Lees verder onder de advertentie