Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Boboti

Boboti

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Deze heerlijke ovenschotel vindt zijn oorsprong in Zuid-Afrika. Je kent het misschien wel van de kanten- klare wereldgerechten, maar met dit recept maak je het heel makkelijk zelf. De ovenschotel van gehakt, rozijnen en kerriesaus wordt afgetopt met een eimengsel, wat iets wegheeft van custard.

Bereiding

  1. Week het brood in de melk. Verhit de boter in een ruime pan en fruit er de ui en de knoflook ca. 2 minuten in. Voeg het lamsgehakt toe en bak ca. 10 minuten tot het rul en goudbruin is. Voeg het currypoeder toe en fruit nog ca. 2 minuten. Knijp intussen het brood goed uit en bewaar de melk.

  2. Voeg het brood toe aan het gehakt. Neem de pan van het vuur. Voeg ook de gewelde rozijnen en de mangochutney toe aan het gehakt. Roer het geheel goed door zodat het gebonden wordt door het brood. Breng het geheel eventueel op smaak met een snufje zout.

  3. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal en druk het goed aan. Maak de bovenkant mooi vlak. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).

  4. Klop de eieren los met de melk er roer er een snufje zout doorheen. Giet het mengsel over het gehakt in de ovenschaal. Leg er de laurierblaadjes op. Bak het geheel ca. 45 minuten in de oven, tot het geheel mooi stevig is en de bovenkant goudbruin kleurt.

Per portie: 903 kcal | 65 g koolhydraten | 60 g eiwit | 44 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)