Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappel in 5-7 minuten beetgaar in kokend water met wat zout. Giet de aardappel af en laat afkoelen. Was de bladselderij, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Bestrooi de karbonades met zout en peper en wrijf ze in met de mosterd. Verhit 1 el olie en 1 el boter in een pan en braad er het vlees rondom op hoog vuur goudbruin in.
  3. Neem het vlees uit de pan en leg het in een oven schaal. Braad het vlees 8-12 minuten in de oven. Het vlees moet veerkrachtig maar niet hard aanvoelen. Dop intussen de doperwten en blancheer ze ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Giet de doperwten af en laat ze uitlekken.
  4. Verhit 2 el boter in een pan en bak er de aard appel goudbruin in. Neem het vlees uit de oven en laat het ca. 3 minuten rusten. Voeg de doperwten, de grove mosterd en de bladselderij toe aan de aardappels. Breng op smaak met zout en peper. Dien de karbonades op met de aard appels en de doperwten.

Foto’s: foodies