Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Bonensalade met sinaasappel, venkel en rozijnen

Bonensalade met sinaasappel, venkel en rozijnen

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Een vegetarische salade met venkel, sinaasappel en bonen. De dressing met azijn, honing, kaneel en peper brengt de salade perfect in balans. Maak ‘m als voorgerecht of gewoon als maaltijdsalade. Gezond, snel én toch lekker!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de dressing

Lees verder na de advertentie

Een vegetarische salade met venkel, sinaasappel en bonen. De dressing met azijn, honing, kaneel en peper brengt de salade perfect in balans. Maak ‘m als voorgerecht of gewoon als maaltijdsalade. Gezond, snel én toch lekker!

Bereiding

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak er de venkelplakken in tot ze zachter worden en de randjes bruin beginnen te kleuren. Haal uit de pan, bestrooi met zout en peper en zet apart. Klop de ingrediënten voor de dressing met 1 el water en wat zout en peper door elkaar.

  2. Pel de sinaasappels, halveer ze en snijd het vruchtvlees in plakken van 1 cm dik. Verdeel de sla over een grote schaal. Verdeel hier de cannellinibonen, de sinaasappel en de venkel over. Bestrooi met de pecannoten, de rozijnen en de bieslook en druppel er de dressing over.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sabrina Ghayour Foto’s: Ant Duncan Styling: Iris Bromet Foodstyling: Sarah Cook

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!