Bereiding

De combinatie met spek en kippenlevers (love them or hate them) vind Willem echt hemels. Combineer ze in een bonenschotel met zijn favoriete winterkruid: salie. Buen appetito!

  1. Week de bonen minimaal 8 uur in een ruime hoeveelheid koud water. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de wortel en snijd hem in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui, de knoflook en de wortel ca. 4 minuten. Laat de bonen uitlekken. Hak de helft van de salie grof. Voeg de bonen en de gehakte salie toe en bak nog ca. 2 minuten. Voeg 750 ml water en het bouillonblokje toe en laat de bonen in ca. 50 minuten rustig gaar worden.
  2. Verwijder alle adertjes uit de kippenlevers en snijd ze eventueel in gelijke stukken. Spoel de kippenlevers ca. 10 minuten in koud water en laat ze goed uitlekken. Dep de kippenlevers droog met keukenpapier. Snijd het spek in reepjes. Snijd de overgebleven salie fijn.
  3. Bestrooi de kippenlevers met zout en peper. Wentel de kippenlevers door de bloem. Verhit de olie en de boter in een pan en bak de kippenlevers en het spek ca. 5 minuten rondom. De  kippenlevers moeten stevig, maar veerkrachtig aanvoelen en nog roze van binnen zijn. Neem de pan van het vuur en meng de gehakte salie erdoorheen.
  4. Breng de bonenschotel op smaak met zout en peper en verdeel hem over diepe borden. Verdeel de kippenlevers en het spek over de bonen. Maak af met wat verse salie.

Per portie: ca. 398 kcal
25 g eiwit | 23 g vet | 18 g koolhydraten